Pilateksen alku


Joseph ja Clara Pilates

At the outbreak of the World War in 1914, he was living and working in the UK as a circus performer and a boxer – a testament in itself as to how well his method had worked on his own body. As a German national he was placed under forced internment. In the camps he taught fellow camp members the concepts and exercises he had developed over many years of his own study of disciplines such as yoga, Zen, and ancient Greek and Roman physical regimens and many others. He called his form of exercise “Contrology”.

Joseph Pilates syntyi Saksassa vuonna 1883. Hän vietti lapsuutensa kärsien eri sairauksista, kuten astmasta ja riisitaudista. Joseph päätti kuitenkin jo nuorena, että hänen roolinsa elämässä ei ole kärsiä tällaisesta vaan tulisi omistaa elämänsä oman kehon oppimiseen ja kuinka sitä voi kehittää.  

Ensimmäisen maailman sodan kynnyksellä vuonna 1914 asui ja työskenteli Joseph sirkustaiteilijana ja nyrkkeilijänä Englannissa - hän oli pystynyt osoittamaan jo tässä vaiheessa kuinka hyvin menetelmät olivat toimineet ja pitäneet hänet fyysisesti huippukunnossa. Saksan kansalaisena hänet pakotettiin eristysleirille vangiksi. Leireillä hän edisti aatettaan ja menetelmiä muille leiriläisille tekemällä harjoituksia ja opettamalla käsitteitä joogasta, zenistä ja muinaisten kreikkalaisten ja roomalaisten fyysisen hyvinvoinnin periaatteista. Joseph Pilates kutsui tätä harjoitusmuotoa ”Contrology:ksi”.

Hän toimi myöhemmin vangeille sairaanhoitajana, jotka kärsivät sodanajan sairauksista ja fyysisistä vammoista. Täällä hän alkoi varustaa sairaalasänkyjä ripustamalla sänkyyn jousia kuntouttaakseen ja liikuttaakseen sänkypotilaita jousivastuksella. Tässä paikassa Pilates kehitti monet laitepilatesvälineet, kuten Reformerin, Cadillacin, Chairit, Ladderit ja Barrelit.

Sodan jälkeen Joseph suuntasi New Yorkiin, missä hän tapasi vaimonsa Claran. He perustivat yhdessä studion New York Cityyn ja ajan kuluessa heistä tuli tunnettuja ja arvostettuja. Joseph Pilateksen menetelmä  edistää käyttämään mieltä lihasten hallintaan. Yksi Pilateksen suosituimpia sitaatteja on ”It´s the mind itself that builds the body”.

Joseph ja Clara onnistuivat perustamaan laajan ihailijapiirin paikalliseen esiintyvän taiteen ja kulttuurin yhteisöön New Yorkissa. Tunnetut tanssijat, näyttelijät ja urheilijat olivat innokkaita harrastajia ja toistuvasti osallistuivat Pilates-studion harjoituksiin ja kuntoutukseen.


Joseph Pilates 


Joseph Pilate kirjoitti useita kirjoja, kuten ”Return to Life through Contrology” ja ”Your Health”. Hän oli myös tuottelias keksijä yli 26 patentilla. Josephilla ja Claralla oli monia opetuslapsia, jotka jatkoivat opettamalla muunnelmia heidän menetelmistään ja joissain tapauksissa yksinomaan samoja menetelmiä. He myös jatkoivat ohjaaja-koulutusta, jotka he oppivat opintojensa aikana Josephin ja Claran aikana.

Nämä Pilates ”gurut”, jotka ovat tunnettuja myös ensimmäisen sukupolven opettajina olivat, Romana Kryzanowska, Mary Bowen, Robert Fitzgerald, Ron Fletcher, Eve Gentry, Kathy Grant, Jay Grimes, Bruce King, Lolita San Miguel ja Carola Trier.

Joseph Pilates kuoli vuonna 1967 87 vuoden ikäisenä New Yorkissa.Animoitu video Pileteksen synnystä ja historiasta:

http://www.taubepilates.com/